top of page
achtergronden_site.png

Onze Jeugd - gedragscode ...

GOEDE AFSPRAKEN MAKEN GOEDE VRIENDEN!

Wat mag je van Wolvertem Sporting verwachten?

"Volleybalclub Wolvertem wil je een gestructureerde jeugdopleiding aanbieden. Doel is niet om enkel te werken met de beste, maar wel met de meest gemotiveerde en geëngageerde spelers en speelsters. Tevens wordt toegezien op de nodige inzet en discipline (gedragscode)."

Hoe?

Sporten op een gezonde wijze in groep, met steeds het spelplezier voorop. Dit om van jou een zo goed mogelijke volleyballer te maken volgens je eigen kunnen.

Wij volgen onze Technische Lijn en het Playbook tijdens de wedstrijden.

In de reguliere competitie staat de jeugdopleiding centraal en iedereen speelt evenveel tijdens sets 1, 2 en 3. In sets 4 en 5 gaan we volop voor de winst.

In de Bekercompetitie spelen gedurende de hele wedstrijd de 'besten'. Wissels zijn dan ook doorlopend toegestaan en niet iedereen speelt evenveel.

Sommige leden krijgen de mogelijkheid om bij meerdere ploegen binnen VCW te spelen ('dubbelaars'). Je kan tijdens de reguliere competitie dan ook soms meerdere wedstrijden (maximum 3) per weekend spelen, waarbij deelname aan wedstrijden van de hoofdploeg absolute voorrang heeft. Het is echter niet zo dat je, omdat je al een wedstrijd gespeeld hebt, minder speelkansen zal krijgen in je tweede wedstrijd.

Wat verwacht Wolvertem Sporting van jou?

Ik kom steeds op tijd

Ik doe mijn best en zet me in

Ik verwittig steeds op voorhand bij afwezigheid

  1. De training begint met het klaarzetten van het veld (indien er geen ploeg voor ons traint) en eindigt met het opruimen van het veld (indien er een ploeg na ons traint, gooi ik op zijn minst al mijn afval in de vuilnisbak). Ik ben solidair; iedereen helpt mee.

  2. Ik ben ook tijdig aanwezig op de diverse wedstrijden. Bij verplaatsingen wordt er anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd verzameld aan de Sportschuur (goede afspraken zijn noodzakelijk indien je rechtstreeks naar de zaal rijdt). Bij thuiswedstrijden ben ik drie kwartier op voorhand in de Sportschuur.

  3. Ik toon het nodige respect voor mijn trainers, coaches, medespelers, tegenstanders, vrijwilligers en de scheidsrechter. Op elk moment staat fair-play voorop.

  4. Ik draag zorg voor de wedstrijduitrusting die door de club ter beschikking wordt gesteld. En eveneens voor het materiaal dat me ter beschikking gesteld wordt.

  5. Ik zorg dat de kleedkamer en de sportzaal steeds netjes worden gehouden. Dit betekent dus dat geen drankblikjes, flessen of andere voorwerpen worden achterlaten als de sportzaal en kleedkamers verlaten worden.

  6. Ik toon ook interesse voor de prestaties van de andere ploegen en kom af en toe eens supporteren.

  7. Ik doe in de mate van het mogelijke mee aan de niet-sportieve activiteiten van de club en maak mijn familie en vrienden ook warm voor die activiteiten.

  8. Ik respecteer de volleybalregels en overtreed ze niet moedwillig.

  9. Hoewel dit moeilijk is voor een sportman/-vrouw, kan ik erkennen dat een tegenstrever sterker is.

  10. Ik drink water of sportdrank.

Onze gouden regel!

"Behandel je medespelers, trainers, coaches, scheidsrechters, tegenstanders en supporters zoals je zelf zou willen behandeld worden."

Wij wensen je heel veel plezier toe bij onze gezellige en mooie club!

De trainers en het bestuur

achtergronden_site.png

Sportieve lijn

"Volleybal Club Wolvertem wil een gestructureerde jeugdopleiding aanbieden aan haar leden (meisjes en jongens), met oog voor elke spelend lid. Doel is niet om enkel te werken met de besten, maar wel met de meest gemotiveerden en geëngageerden. Tevens wordt toegezien op de nodige inzet en discipline."

Schermafbeelding 2022-09-28 om 4.18.39 PM.png

> In dit document vind je terug hoe we praktisch deze missie omzetten naar onze leden. 

bottom of page